2021-01-15 95 瀏覽
🌎Bubble Tree (觀塘)平時都去觀塘工業大廈食lunch 今次去左成業工業大廈 原來呢到咁多餐廳 我地發現左一間隱世西餐廳 食物質素都唔錯 都好多客人去食 ▫️黑椒鍉魚蕃茄醬吞拿魚菠菜意粉$52(推介)用菠菜製成意粉 食落去好香而且好健康 加埋黑椒茄蕃醬令到我好開胃 唔會太spicy 好juicy呀 鍉魚同吞拿魚混合蕃茄醬到好夾 唔會腥整體黎講好味▫️大啡菇配雞肉南瓜汁燴意大利飯$60大大舊啡菇 爽滑厚身咬落去水份足夠 而且好鐘意菇菌味 雞肉係厚切 分量足夠 意大利飯用南瓜汁黎燴 十分香濃 濃稠度岩岩好 唔會好爛 而且飯粒硬度適中 有嚼勁▫️紫薯湯+$5雖然樣子好稀 但一飲落去好香濃既紫薯味 唔算甜 飲曬成碗都唔會膩 因為放左香草調味 ▫️西蘭花藜麥薯仔沙律+$8(推介)價錢好低 入面真係好多薯仔 酸酸甜甜好開胃 做前菜一流 入面仲有少量藜麥 好健康!▫️棉花糖朱古力+$10冬天限定出售 大大杯好有分量 朱古力奶唔會好甜 表面既cream 好滑身 好香 浸完棉花糖之後 食落去入口即溶 好正!▫️肉桂薑抹茶奶+$10天氣咁凍 飲有薑飲品可以暖下身 原來肉桂配抹茶係咁夾架 老闆好有頭腦

🌎Bubble Tree (觀塘)

▫️黑椒鍉魚蕃茄醬吞拿魚菠菜意粉$52(推介)
整體黎講好味

▫️大啡菇配雞肉南瓜汁燴意大利飯$60

▫️紫薯湯+$5

▫️西蘭花藜麥薯仔沙律+$8(推介)

▫️棉花糖朱古力+$10

▫️肉桂薑抹茶奶+$10
天氣咁凍 飲有薑飲品可以暖下身 原來肉桂配抹茶係咁夾架 老闆好有頭腦 成杯野好靚又好飲

💵人均消費:$73
✨環境衛生:7.5/10