今次同朋友去左葵興行下佛羅倫斯小鎮睇下名牌OUTLET,唔講唔知原來過兩條街就有一間好有FEEL嘅CAFE  ,朋友係識途老馬就一於跟左佢去搵食。睇返個餐牌,以葵涌區黎講,7-80蚊一個午餐都幾貴,但佢包一杯HK$30價錢嘅飲品,揀貴D補返差價就OK,咁感覺上又好似可以接受。我自己就點左一個香辣伏特加茄醬海鮮意粉,朋友叫左意大利風乾火腿芝士火箭菜意式三文治,另外飲品我就叫左榛子鮮奶咖啡,朋友叫左蜂蜜檸檬薑味梳打。意大利風乾火腿芝士火箭菜意式三文治 HK$78比較薄身同脆嘅麵包中間夾左風乾火腿、芝士、火箭菜,我個人覺得材料實在落得太少,如果再落多D會開心好多,睇相都見到有幾單薄,不過味道上係OK嘅,因為風乾火腿比較咸,火箭菜又有種好強烈香味,所以本身加埋一齊都已經好夠味,只係我覺得如果可以再多D饀料會開心好多LOL香辣伏特加茄醬海鮮意粉 HK$88呢個意粉份量上大碟好多,比麵包更飽肚,佢裡面有少少少少少酒味,再有濃濃蕃茄酸味醬底,有好輕微到直頭唔覺嘅辣味。海鮮有幾隻蝦,有D魷魚圈,仲有好多好細粒嘅元貝,整體感覺好足料,比個麵包更豐富 哈哈榛子鮮奶咖啡 跟餐+HK$15鮮奶味好重嘅咖啡,有

意大利風乾火腿芝士火箭菜意式三文治 HK$78

香辣伏特加茄醬海鮮意粉 HK$88

榛子鮮奶咖啡 跟餐+HK$15
鮮奶味好重嘅咖啡,有少少咖啡嘅苦味,仲有好甜嘅榛子醬味,無諗過會係咁甜,不過中和返咖啡嘅苦澀味,都飲得幾舒服,但怕肥人士就真係唔好啦。

蜂蜜檸檬薑味梳打 跟餐+HK$8
呢杯梳打有種好咸嘅味道,因為梳打水係落左sodium呀嘛,而佢嘅薑味比較淡,蜂蜜反而出少少,都有少少檸檬香同埋檸檬酸味,如果你點左一個好heavy嘅菜式飲呢個就好適合不過啦。

題外話,餐廳隔離就已經係好似車房嘅地方,坐玻璃位嘅景觀係一大堆車呔+工友掠嘅衫,成件事好唔match,建議佢係eye level加返個磨紗玻璃貼紙,遮一遮呢個view.....
2020-10-29