【隱世紅磚小屋咖啡店☕️🧱】/////呢間cafe門外有紅磚牆 座位只有十個左右 近玻璃窗感覺就好似置身係外國小屋🏡佢哋嘅酸種麵包會有唔同配搭嘅鹹甜配料 卷蛋味道都好出色 值得bookmark!!🤪.👉🏻Black sesame & peanut roll cake ($45)卷蛋性價比高!!!卷蛋體鬆軟 散發住微微黑芝麻味 餡料有黑芝麻以及花生🥜忌廉 黑芝麻味特别濃郁🤪花生口感幼滑 夾雜粒粒花生 配搭出色~.👉🏻Eggs Benedict Sourdough ($68)有一層厚厚嘅荷蘭醬蓋住水波蛋 荷蘭醬偏甜 切開水波蛋會有蛋汁流出〰️配搭鹹香煙肉以及酸種麵包口感幾豐富😚.👉🏻AVO & Crab Tartare Sourdough ($78)青瓜絲加上牛油果蓉🥑仲有黑松露醬以及一絲絲蟹肉 味道香濃又鮮甜 配搭邊位脆身 麵包煙韌嘅酸種麵包 絕對係清新健康嘅組合🥳.👉🏻Purple Latte ($45)紫色嘅飲品好治癒(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)飲品散發住淡淡薰衣草清香 草青味偏重 每一啖都甜絲絲 帶有奶香嘅拿鐵~———📍Everglow Coffee (上水)上水智昌路8號順欣花園地下5A號舖
【隱世紅磚小屋咖啡店☕️🧱】
/////

👉🏻Purple Latte ($45)

———
📍Everglow Coffee (上水)
上水智昌路8號順欣花園地下5A號舖
2022-11-05