2021-05-20 921 瀏覽
多數都去開觀塘工廈食嘢,估唔到柴灣工廈都有! 仲要好好食!到達店門後職員帶我哋去隔壁餐飲區,需要自己揾位同拎水,餐具等。疫情之下好多餐廳都轉左QR code落單,呢到都唔例外,每張枱上面都有個QR code,食物好多種類,有飯,西餐,漢堡包等等。見多人推介漢堡包,所以叫咗兩款。芝士焗什菌大蘑菇素漢堡包 $60:漢堡包有烤過,包面好脆!焗完嘅大蘑菇好juicy,配上醬汁,新鮮生菜同紫洋蔥,加埋溶化咗嘅芝士,就算冇肉都好好食!好高質!另外加配咗黑松露薯條(+$10),以為係黑松露醬,點知原來直接將黑松露放上薯條。香係香,但唔會條條薯條都有,所以個人都係鍾意平時嗰種,點醬食配西式紅茶做餐飲,紅茶有茶香但加入糖奶就唔係好飲到茶味。值得一提係店家好有心將紅茶製冰,冰溶化後唔會令飲品變淡💕韓式辣醬泡菜五花肉漢堡包 $65:選配普通薯條,都炸得好脆同熱辣辣。平時泡菜五花肉多數配飯,估唔到變成漢堡包餡都唔錯!帶點香脆的五花肉加上吸引咗醬汁既包,好惹味!不過因為有辣醬,食到最後有機會漏汁,要小心啲。總結:估唔到柴灣工廈入面有間咁高質嘅餐廳,下次可以試下其他菜式~ 因為餐廳係半自助式,食完記得需要自己執拾
多數都去開觀塘工廈食嘢,估唔到柴灣工廈都有! 仲要好好食!

見多人推介漢堡包,所以叫咗兩款。

芝士焗什菌大蘑菇素漢堡包 $60:
漢堡包有烤過,包面好脆!

韓式辣醬泡菜五花肉漢堡包 $65:
選配普通薯條,都炸得好脆同熱辣辣。
平時泡菜五花肉多數配飯,估唔到變成漢堡包餡都唔錯!
帶點香脆的五花肉加上吸引咗醬汁既包,好惹味!
不過因為有辣醬,食到最後有機會漏汁,要小心啲。

總結:估唔到柴灣工廈入面有間咁高質嘅餐廳,下次可以試下其他菜式~ 因為餐廳係半自助式,食完記得需要自己執拾哦