2022-03-20 2138 瀏覽
平時都冇乜食印度菜,今次同朋友特登過嚟呢間印度菜🇮🇳舖頭個門口係內街所以睇唔到爭啲miss咗個入口🤣當日店員同廚師都係外藉人士,在場都幾多中東外貌嘅人係到食,相信係好正宗嘅印度菜小店,成餐飯都食得好有氣氛👍🏻首先嗌咗一份前菜Chicken Chat ($58)其實係烤雞撈咗啲青瓜、蕃茄、紫洋蔥,再加啲BBQ醬,作為前菜係幾開胃🤪不過朋友都覺得有啲辣🌶如果唔食得辣嘅人就要注意下🤭當日有啲想食羊就嗌咗一份Rogan Josh/ Mutton Curry ($125)原本都會好擔心咖喱多味精食完會好口渴,但呢到嘅咖喱食落去覺得啲香料好有層次,唔係出面求其用咖喱磚食到嘅味道😛同埋唔會好辣,相信佢哋應該係因應香港人嘅口味調較過,所以唔食得辣嘅朋友都應該接受到🥰咖哩嘅質地都夠濃稠配埋Naan ($20)點咖喱真心正🤤羊肉質地比較紥實,羊味濃而不羶,同咖喱幾夾😆如果可以送飯應該再正啲🤑本身都嗌定嘢飲解辣,Mango lassi ($45)估唔到幾有驚喜‼️見到佢餐牌寫住係芒果打落去酸乳酪到,飲落去真係好creamy而且芒果夠甜同乳酪嘅酸balance返就啱啱好🤩飲落去好滑身而且真係好濃郁嘅yoghur

首先嗌咗一份前菜Chicken Chat ($58)

本身都嗌定嘢飲解辣,Mango lassi ($45)估唔到幾有驚喜‼️見到佢餐牌寫住係芒果打落去酸乳酪到,飲落去真係好creamy而且芒果夠甜同乳酪嘅酸balance返就啱啱好🤩飲落去好滑身而且真係好濃郁嘅yoghurt所以真係必嗌🥭Lime soda ($38)都幾清新不過唔算好特別🤑真係覺得大家都應該嗌Mango lassi🙌🏻

總括嚟講呢間係一間好高質素嘅印度菜小店,其實當日見到隔離枱食啲鐵板好吸引,下次回訪都會想試下🥰而且環境都夠闊落好乾淨企理,店員都幾友善,絕對推薦大家去支持下佢哋👍🏻不過如果想係屋企都食到佢哋嘅餐牌仲可以係foodpanda嗌外賣添🐼
  • naan
  • Mango Lassi