2012-03-14 1020 瀏覽
之前在搜尋日式私房菜時曾經見過這家店,但見之前食評年代久遠,位置又唔方便,仲以為經已結業,上星期五見報紙介紹,星期六立即去試,發覺非常不錯,破例第一次寫食評,以示支持這家誠意小店,同埋等人知道佢哋仲係開緊業。位置 : 位處工業區,有線大樓側,真係幾唔方便 (但據聞搭的士可以claim返,上限消費額5%)。裝修 : 簡陋但整潔,Ok。洗手間清潔度 : 以工廠大厦黎講算幾好,可以接受。點了個Omakase,貪佢可以試多幾種嘢。前菜 : 精致,有十幾二十款,每人一件, 細份但真係幾好食,唯有小吃多滋味。刺身 : 有D貝殼類雪到硬左,但魚類非常得,真係食到每種魚不同味道,正!蟹膏仔 : D糕好香,下次必定再叫。熟食 : 普通但勝在熱辣辣!三文魚粥 : 幾好,下次可以再叫。以價論貨,真係幾抵食,尤其以三百多元食 Omaksae算是超值 (其實我覺得反而有D似懷石料理,因為大部份都係細細碟)。加上我覺得佢地真係誠意十足,所以寫呢篇食評。P.S. 如果店主或有關人等睇到呢段食評,真係希望你哋改用一D正常及簡單嘅器皿黎上菜,而家用果D真係花巧又無謂,有D都幾肉酸下,簡簡單單算啦!

裝修 : 簡陋但整潔,Ok。
洗手間清潔度 : 以工廠大厦黎講算幾好,可以接受。

點了個Omakase,貪佢可以試多幾種嘢。

蟹膏仔 : D糕好香,下次必定再叫。

熟食 : 普通但勝在熱辣辣!
三文魚粥 : 幾好,下次可以再叫。

2012-03-10
  • 蟹膏仔