2021-06-08 1452 瀏覽
晚上七點零鐘去到,之前亦都經常嚟,見呢度環境尚算舒服,食物質素不太差,所以係沒其他特別選擇情況下,都會光顧,今次亦冇特別,亦不太講究,純粹揾處地方去醫下肚,今晚嚟到,外邊位置已有八成入座,只好選擇餐廳較入位置,近出品部後方,最接近收下欄位置,今次精彩囉,全程不斷噪音滋擾,換句話說係清潔部同事,處理碗,碟,用暴力去發洩,發出極頻率嘅撞擊聲,有多次係用冧樓式聲浪嚟形容,真係有啲得人驚,我現在才發覺,原來用輕力係做唔到效果㗎,所以要用重力,但都顧及下顧客感受吖,其實,發脾氣同發洩式做事,只會令到自己梗加唔開心,與其為生活而工作,倒不如欣然接受命運安排,如果感到不滿,辭職在家,坐以待斃都未曾一個好嘅解決辦法!
2021-06-08