2022-05-16 417 瀏覽
大圍站A出口對出真係好多好嘢食!今次試下呢間平民價錢嘅西餐廳~/餐廳設計/餐廳燈光唔係好光孟,有種好浪漫嘅感覺座位都好寬闊/服務/可能因為係午市過左,大約2點先食飯,所以餐廳得好少人,侍應都好有禮貌,上菜都好快速👍🏻/食物/睇到個menu行可愛風,本身冇咩大期望,但結果食物比想像中更高質😂/是日餐湯 — 蘑菇忌廉湯/ (跟餐)個忌廉湯有好多料,食到好多菇同蔬菜粒係入面,比想像中好飲!/田園沙律/ (跟餐)沙律都好大兜上面係用黑醋做調味,冇麻醬咁漏,好開胃/流心藍芝士牛肉漢堡/ $79個漢堡扒超超超多汁!一切開啲汁流晒出黎!超juicy!個藍芝士都好香,又唔會太濃遮左其他味,blue cheese同個漢堡其他材料嘅味道都好balance~ 整體好滿足😋/風車辣醬燒春雞/ $68燒春雞有半隻,先68蚊真係勁勁勁抵!除左個醬好惹味之外,成隻雞整體都好嫩滑。最正係佢有啲焗雜菜做配菜,超加分~兩碟嘅薯菜嘅分量都好足夠,又唔會太咸,我地兩個女仔都差啲食唔晒。/總結/平價西餐!出開大圍可以試下

/餐廳設計/
餐廳燈光唔係好光孟,有種好浪漫嘅感覺
座位都好寬闊

/服務/

/食物/

/是日餐湯 — 蘑菇忌廉湯/ (跟餐)
個忌廉湯有好多料,食到好多菇同蔬菜粒係入面,比想像中好飲!

/田園沙律/ (跟餐)
沙律都好大兜
上面係用黑醋做調味,冇麻醬咁漏,好開胃

/流心藍芝士牛肉漢堡/ $79

/風車辣醬燒春雞/ $68
燒春雞有半隻,先68蚊真係勁勁勁抵!

/總結/
平價西餐!出開大圍可以試下