2022-03-03 1481 瀏覽
今日晏晝去咗觀塘工廠大廈搵食🏭 俾成業工廠大廈門口嘅呢個廣告燈箱吸引咗😮 Logo係一隻貓同埋豬仔 真係好可愛啊🐷黑松露蛋配啡菇三文治三文治嘅麵包烘到好脆口🍞 餡料方面有黑松露炒蛋 大啡菇 西生菜 番茄 望到已經好吸引🍄 黑松露炒蛋入面真係有好多松露 配埋調咗味嘅大啡菇粒 每一啖都好滿足🥰American Style All Day Breakfast一向All Day Breakfast都係以材料豐富 品種繁多見稱 材料有車厘茄 藍莓 沙律菜 大啡菇 炒蛋 煙肉 腸仔 自製薯角🥔 麵包方面可以選擇牛角包或者堅果包 我地揀咗牛角包🥐 肉類方面仲可以有七種選擇 我地就揀咗慢煮雞胸🐥 個人覺得自製薯角幾特別 每片到係三角形薄片 而且味道辣辣地 🌶 慢煮雞胸每一片都好嫩滑 配埋少少沙律醬 味道唔會好寡日本抹茶鮮奶咖啡抹茶味道好濃郁 飲到一半依然滿口抹茶粉🍵 咖啡味道反而冇咁突出泡沫咖啡呢杯奶味比較重 第一啖飲落去泡沫好滑☕️店舖環境同店名Oasis 相映成趣 真係好似一片綠洲 等食客可以喺呢度放鬆身心🙊 店員服務亦都好好 好似一間家庭式經營嘅Cafe🤤

黑松露蛋配啡菇三文治

日本抹茶鮮奶咖啡