2022-12-07 509 瀏覽
今日入咗元朗,叫朋友帶我去搵啲特色嘢食下,佢帶咗去一間人氣cafe店,餐廳嘅環境比到我一種好舒適嘅感覺,所以推介一下Kachimushi 咖啡店,地址喺錦田永隆圍77號。餐廳以簡約白色為主,外面大自然的風景,令到我有一種好休閒好舒服嘅感覺,我原來喺錦田除咗壁畫村之外仲有呢間世外桃源嘅餐廳入面有和風嘅日式設計感覺非常寫意牛肉吐司 $124 元,和牛吐司上面放咗啲蔬菜,蔬菜味道清新,第二層就係鮮嫩香口嘅和牛,牛肉有入口即溶嘅感覺,牛肉味非常香濃,煎到啱啱好嘅牛肉仲保留到肉汁。真係特別好食。下面就係一層芝士洋蔥最底就係吐司。夾埋一齊食味道好夾好有層次。松露蟹肉沾醬 $108元,呢個松露沾醬真係不得了,黑松露同蟹肉嘅鮮味完全突顯出嚟,加少少配吐司一齊食增添口感。蟹肉薯仔沙律,追加牛肉,風乾火腿,$127元風乾火腿帶少少鹹香,加上有少少脂肪人口特別惹味,沙律味道清新,食完都特別開胃,配上鮮甜嘅蟹肉無論口感同味道層次都好豐富,呢個簡直係必食嘅推介。Matcha Latte $38元,抹茶latte加上拉花,非常吸睛,豐富嘅茶香,入口特別幼滑。凍Matcha Latte $42 元,另外點左杯凍飲,

Kachimushi 咖啡店,地址喺錦田永隆圍77號。
入面有和風嘅日式設計
感覺非常寫意

松露蟹肉沾醬 $108元,

蟹肉薯仔沙律,追加牛肉,風乾火腿,$127元

凍Matcha Latte $42 元,另外點左杯凍飲,凍飲多一份清新香口嘅味道,香濃嘅綠茶味道
喺呢度有種好舒服環境非常寧靜嘅感覺完全係有慢活嘅氣氛,最重要係食物質素非常高
絕對會再返嚟幫襯
  • 和牛吐司