2019-07-01 4324 瀏覽
海馬媽我並不是日日放工都沖返去煮飯😆,久不久都會同 Honey 出去試下不同的餐廳 (說穿了是我想懶惰一下🤭),尋找美食🍔🍝🥘,大家有新環境、試好野,💓又有機會增進感情~ 上星期試了朋友介紹的一間工廈內的 西餐私房菜 😋😋😋 挺特別~..Sharing:🌟 唔洗諗食咩、大廚發板🌟 8道菜食到好飽 (睇相睇有咩食😁)🌟 材料新鮮、味道好🌟 環境簡潔、有家的感覺🌟 歡迎親子同行 👏🏻👏🏻👏🏻雖然話大廚發板,但訂枱時可與大廚溝通更改菜單內不合口味的菜式😉 另外,小朋友是不收套餐費用的,只會加少少食材費,好開心小寶寶都可一起品嚐美食🤭🧡..🌟當晚menu (2人份量)🌟南非生蠔:好鮮味,濃郁海水味..迷你牛肉漢堡(小孩獨享)可愛的做形,迷你的size,牛漢堡好淋身,唔捨得一口放入口!..周打魚湯: Creamy 濃郁柚子汁田園沙拉🥗..白酒煮活蜆蜆肉肥美,用白酒汁煮成,更香更美味! ..美國Prime西冷:是晚最喜歡💕的一道菜,牛扒煎得剛好,肉香四溢!上菜時仍鎖住好多肉汁在內,肉質軟腍又帶少少肥,放入口即溶🤤 ..自家蕃茄茸意粉簡單用蕃茄粒及洋蔥粒,配上自家醬煮成,意粉每條都掛上蕃茄茸,簡單材

Sharing:
🌟 唔洗諗食咩、大廚發板
🌟 8道菜食到好飽 (睇相睇有咩食😁)
🌟 材料新鮮、味道好
🌟 環境簡潔、有家的感覺
🌟 歡迎親子同行 👏🏻👏🏻👏🏻

🌟當晚menu (2人份量)🌟

南非生蠔:好鮮味,濃郁海水味

迷你牛肉漢堡(小孩獨享)

周打魚湯: Creamy 濃郁

柚子汁田園沙拉🥗

白酒煮活蜆
蜆肉肥美,用白酒汁煮成,更香更美味!

自家蕃茄茸意粉
簡單用蕃茄粒及洋蔥粒,配上自家醬煮成,意粉每條都掛上蕃茄茸,簡單材料但啖啖滋味~

Tiramisu

食完8道菜好回味生蠔及西冷牛扒🤤,原來餐廳還可以訂精選海鮮凍肉,生蠔只係$12/隻起! 開party 可以試下叫到會☺️

2019-06-21