2016-01-04 1705 瀏覽
呢間「咖啡弄」出名多人排隊仍然有好多人黎,一直都想試,所以就決定係除夕夜黎試下啦。等位等左15分鐘到已經有位,不過就要搭檯,不過唔緊要啦,唔係有排等呀。兩個女仔唔食得好多野,決定叫一份三文治同一個甜品share食,最後點左總匯三文治同埋黃金拿破崙千層派。總匯三文治: 總匯三文治就係我地俗稱既club sandwich,賣相一流,麵包香脆鬆軟仲被烘過,塗左少少牛油,三文治裡面有煙肉,燻牛肉,火腿,生菜,蕃茄等等既材料,配搭得不錯,份量相當多。伴菜方面有我至愛既蛋沙律,青瓜,生菜同埋脆片。蛋沙律蛋味濃郁,蛋黃醬汁更令人食到停唔到口。黃金拿破崙千層派:  睇落有少少似檸檬夾心餅,派皮香脆鬆化,帶有少少檸檬既酸甜,中間仲夾住Cream,但係都唔係太漏,焗得都算酥脆。熱抹茶歐蕾: 係落完Order之後侍應同我地講,先知道原來呢到每人最低消費一杯飲品,餐點金額恕不併入計算,即係話不論你食物叫左幾多幾錢都好,都要每人叫一杯飲品,咁既限制我真係第一次聽。無辦法啦,唯有叫啦,最後叫左杯抹茶歐蕾。抹茶歐蕾賣相非常吸引,抹茶味好香濃,不過就係甜左少少,如果加返少D糖,可能會更加好味更加健康。

總匯三文治

黃金拿破崙千層派