2019-04-16 58 瀏覽
上一次黎Lab 10主要係食燒肉,點咗少少小食。但係今次黎到就係想叫啲主食,韓國主菜都唔錯~先叫咗飲品先,red hot ($98/Jar) 入邊有蘋果,士多啤梨,西柚同埋蜜糖。blend埋一齊係特別清新,好fresh好解渴🤤 真材實料好重水果味,份量仲要超級多,呢個係真係抵飲!韓式煎餃子 ($38) 係比較普通嘅食物,入邊都係肉同埋粉絲,係同超級市場買返黎既冇咩分別,但係呢度煎到個皮好脆,食落都係唔錯的卡邦尼年糕 ($88) 呢個年糕味道好正,係比較重蛋黃同埋忌廉味,好creamy,而且年糕係開咗邊,所以係更加吸收到蛋黃忌廉汁嘅味道,食落好入味又唔會覺得好漏~鰻魚鐵鍋炒飯 ($128) 鐵鍋好似起唔到咩作用,唔係特別熱😂 但係炒飯就夠香夠入味,照燒汁嘅味道帶點咸同甜,炒得好惹味,飯粒都好飽滿帶有口感~韓式牛肉炒粉絲 ($85) 去韓國餐廳都一定要叫炒粉絲🥰 呢碟粉絲既牛肉份量好多😂 所以味道都好鮮,亦都幾濃~ 但可以改善既地方係有少少太油。