2020-07-08 85 瀏覽
朋友知我好耐無打邊爐,又知我心思思想打,於是帶咗我去呢間渝味曉宇試下,佢地午市仲免湯底費,真心抵。一上到餐廳嗰層,𨋢門一開,陣麻辣湯底味道已經飄曬出黎,令人非常期待,餐廳桌間擺得幾寬落,坐得舒服,香港地好難得。一坐低,店員就奉上一碗紅棗雪耳糖水俾客人潤下喉,炎炎夏日一入去有冷氣地方仲有碗靚糖水,好貼心,我地叫咗鴛鴦麻辣鍋,另一邊係皮蛋湯底。份量上設計得細心,有一份/半份可選擇,可以每樣少少地都品嘗到,係到推薦佢地嘅嫩牛肉,真係滑嫩到不得了,筷子都夾唔實,海鮮類分別叫咗八頭鮮鮑,鮮龍躉片,珊瑚蚌都非常新鮮又唔腥。鍾意煙韌野嘅朋友如我,推薦埋佢地苕粉,仲有紅糖慈粑&紅糖冰粉。店員無時無刻都會注意枱面,幫客人收碗碟清潔枱面&加茶,服務唔錯要讚下

2020-06-28
  • 曉宇嫩牛肉