2018-02-15 136 瀏覽
            同朋友係樓上睇完戲落樓時經過“宏”,畀佢的廣告牌吸引左眼球,燒日本白鰻,好想試下咯,我係好鍾意食鰻魚飯的,但白鰻一次都未試過呢!最後決定入去試食每日限定30份的燒日本白鰻魚飯啦。 價錢比普通鰻魚飯系貴差不多一倍的,份量也較少,得半份,其實未上之前睇圖片也不覺得好細塊,但一上台就覺得超Mini咯。真系好細的半條魚,唔夠送我呢一飯好好食的珍珠白米飯,其實日本米咁好食,用豉油都可以送一碗飯既,首先講下條白鰻魚先,除左細,佢燒的魚皮也不脆,沒有外脆內軟的感覺,有D上當的感覺,而且魚皮好韌,我幾乎咬唔開個魚皮,但我見隔離臺也一樣點呢個餐,她連魚皮都食曬。白鳗本身冇味,佢好貼心比左2種酱料和少許海盐我沾食.而且好多魚骨,我唔知點解感覺比普通鰻魚多骨既。后來食個烏冬就幾OK呀,睇落似喬麥面,但食落似烏冬的感覺,好清新..

真系好細的半條魚,唔夠送我呢一飯好好食的珍珠白米飯
2018-02-03