早前Time Square以《The Secret Garden》為藍本設計咗個打卡位佈滿花草同燈海裝飾,場境夢幻樓上呢間酒吧亦貫徹主題,整咗個限定英式下午茶結論係酒吧都係賣返酒算啦,唔好做下午茶啦英式三層架下午茶採雀籠作裝飾頂頭佈滿樹葉,加上雀仔裝飾,的確有唯美感,幾得意今次加埋都係得七款鹹點同甜品連普通咖啡或茶,或者加錢要Mocktail或Cocktail鹹點只有蜜糖芥茉雞肉他他配三文魚子酥皮撻、迷你蟹肉酥皮餡餅味道中規中矩,酥皮撻上枱已唔太脆,內餡就幾清新,但三文魚子只有三、四粒。甜品就有特製吉士草莓千層酥、檸檬芝士蛋糕、特濃朱古力慕斯蛋糕、特色雜果泡芙、法式馬卡龍加埋都係得7件,數量唔多,Afternoon Tea嚟講真心遜色朱古力慕斯蛋糕味道一般,檸檬芝士蛋糕就相對清新,但偏柔軟略嫌芝士味唔夠濃,質感唔夠結實,芒果粒有啲畫蛇添足感吉士草莓千層酥就底層酥脆,上層士多啤梨好fresh法式馬卡龍就比較優勝,比坊間嘅法式馬卡龍無咁甜膩,可以成個食到落口下午茶有款雀仔主題Cocktail同Mocktail特飲,但要右58蚊或28蚊杯底舖有一堆泥土、花瓣同落葉,不過就唔食得小杯以雀仔造型

佈滿花草同燈海裝飾,場境夢幻
樓上呢間酒吧亦貫徹主題,整咗個限定英式下午茶
結論係酒吧都係賣返酒算啦,唔好做下午茶啦

英式三層架下午茶採雀籠作裝飾
頂頭佈滿樹葉,加上雀仔裝飾,的確有唯美感,幾得意
今次加埋都係得七款鹹點同甜品
秘密花園下午茶

鹹點只有蜜糖芥茉雞肉他他配三文魚子酥皮撻、迷你蟹肉酥皮餡餅
鹹點

甜品

朱古力慕斯蛋糕味道一般,檸檬芝士蛋糕就相對清新,但偏柔軟
略嫌芝士味唔夠濃,質感唔夠結實,芒果粒有啲畫蛇添足感
吉士草莓千層酥就底層酥脆,上層士多啤梨好fresh
甜品
秘密花園下午茶

杯底舖有一堆泥土、花瓣同落葉,不過就唔食得
小杯以雀仔造型示人,我覺得似隻香蕉
以花香同果香為主,Mocktail主要係菠蘿汁、青檸汁同茉莉糖漿
酸甜味重,而支飲筒比較短,其實唔太適合呢個杯嘅設計
Mocktail
題外話/補充資料: waiter嘅服務態度真係難以接受,有種貼錢買難受感覺 所以無咩特別嘢都係唔好同waiter講嘢
2020-06-18