和牛燒肉‧純

Japanese Wagyu Yakiniku Pure
轉左新工後第一個月出糧,想食燒肉,又想食豪d,最後揀左呢間位於尖沙咀既和牛燒肉·純。第一次去既朋友,提提你去到尖沙咀希爾頓大廈之後,認住中銀櫃員機,先搵到樓梯上一樓,我第一次黎,行左成個大廈先搵到😭入到去見到呢間有飛驒牛同佐賀牛既牌,不得了,唔駛飛到日本都有食,諗起都已經流晒口水店內的裝潢都好有日本風情,每個卡位都有布幕掩蓋住,好有私人空間。打開個menu花多眼亂...如果多人黎食都建議叫set...佢會寫晒牛既部位俾你知,會比較容易揀。我對牛排肉同肉眼好有興趣,加上朋友想食豬,最後我地叫左特選和牛肉眼、特選和牛牛排肉、日本和牛上牛排肉同五花肉,仲有兩碗白飯🤣再一次証明用料靚真係無得輸,所有牛都好好食,連個五花肉都好重豬味。 先講塊肉眼,油脂分佈得好好,兩邊只需燒30秒左右就食得,本身我點既所有食物都鹽燒,所以完全無再點其他調味料,食番牛原本既味道。 再黎兩款牛排肉,初時以為特選一定比上牛排肉好食,點知我覺得上牛排肉肉質較為有比特選好 最後塊五花肉,一d都唔差得過牛,因油脂比較多,味道特別香口濃烈,入口即溶,齒頰留香😜燒肉又點可以無啤酒🍻,我仲叫左兩杯suntory。作完美既句號。

2018-12-02