2019-12-13 905 瀏覽
一個食素菜的朋友仔約食飯。提議左來OVOCAFÉ ,其實經過過好多次,但都無來食過,唔係因為對素食抗拒,而係因為呢度又花賣,門口行過真係會唔為意有間餐廳係度。😂😂無book 枱情況下,唔使等,直入。Lucky✌🏻✌🏻🤣🤣 呢度係採取買飛形式嘅,睇到餐牌,付錢,返埋位等食。直接方便。來開個餐牌,我乜都無睇,直接就話食pizza,其實原來都只係得一款,唔使揀。hahaha... 薄皮Margherita ,餅底拱得香脆,係幾好食,如果水牛芝士再多啲就perfect la。。(貪心mode。yo)🤣🤣🤣 朋友再叫左個和風咖喱飯,本身覺得會唔會好奇怪,但食落又okay wo,淡咖喱再加上個飯軟硬夾得幾好,食落好個risotto ,我覺得不錯喎。👍🏻👍🏻 最後就係南瓜千層麵,來嘅時候嚇左一嚇,成隻上,仲有皮咖喎,點食呀?同佢係細南瓜,好似會唔夠飽咁。但哥哥話成隻都食得,試下切下佢,好材,好易切,而且個千層麵好好食,調味幾好,3個女仔食係夠飽嘅,不過可能係因為漏。😂😂 因為越坐越凍嘅關係,所以我地都叫左熱飲,拉花幾靚,至於味首,就係Mocha咁嘅味囉(味蕾有問題的人😜😜)。。。唔想咁凍,真係要坐入

唔想咁凍,真係要坐入面啲,我地坐中間長枱,好凍。❄️❄️❄️❄️