2021-08-17 508 瀏覽
本來想試吓佢個新出品- 柑桔洋甘菊撻 可惜已經賣晒啦可能臨近收工啦(我哋去到都8:00) 剩返嘅款式都唔係太多,所以唯有揀返之前食過好食嘅爆谷焦糖千層,又因為賣晒栗子千層,朋友就揀咗玫瑰味。我另外再嗌左杯嘢飲=柚子梳打。因為朋友有coupon,所以半價就食到啦,抵咗好多😊我哋好好彩去到唔駛等位就直入,我哋坐低咗冇耐條龍又出現番😌我仲見到佢而家有蛋糕配雪糕set (有菊花味雪糕幾特別)不過今次冇試,就留返下次試佢個洋甘菊tart 嘅時候試啦。試咗朋友一啖玫瑰🌹味,都係我個焦糖味好啲,好鍾意焦糖爆谷,今次嗰啲仲有少少脆,對上一次因為冇位外賣走啲爆谷已經淋晒😞同埋由於呢期自己啲味覺好似有啲問題,好怕聞到啲特別嘅味道,連香水我而家都好少噴,好有反胃🤢感覺! 不過唔好誤會佢唔係唔好食,只不過我prefer焦糖多啲,甜品都係要甜啲先好食😋杯嘢飲都好清新㗎,因為之前餐飯我都特別叫咩嘢飲,所以個口有啲口「行行」嘅感覺,飲完舒服曬價錢真係有啲貴嘅~$60-$70一件cake

因為朋友有coupon,所以半價就食到啦,抵咗好多😊

我哋好好彩去到唔駛等位就直入,我哋坐低咗冇耐條龍又出現番😌

價錢真係有啲貴嘅~$60-$70一件cake
爆谷千層vs玫瑰千層