餐廳: 喜滿樓菜館
資訊:

2019-02-18 608 瀏覽
人大了, 要約齊屋企人食生日飯真係唔容易, 原本想食西餐, 最後變左食晚飯小菜, 最緊要係齊人食飯! 好彩, 喜滿樓有晚飯供應既特式小炒和新鮮海鮮, 而且小菜仲有白飯同飲品送, 又幾抵WOR!今次一行8人一共叫左8個小菜。值得推介既係蒜蓉粉絲蒸北海道大扇貝同香宮腐乳蝦。兩個菜都整的好味, 超新鮮。肉類叫左蜜椒薯角牛柳粒,甜辣適中又脆口, 也叫了奇妙沙拉一字骨、熱噴噴的者者豬肚雞煲, 更預訂了芝麻雞和龍皇杏汁燉豬肺湯,電視節目就見過,終於係土瓜灣食到,真是好好味,個湯杏味香而不太濃,清潤可口。食到尾段見到隔離檯上了碟原隻菠蘿咕嚕肉,雖然要預訂,但店員話預多了一隻菠蘿,更係要試。原隻菠蘿咕嚕肉令我知道真正的<色香味俱全>! 咕嚕肉脆皮肉嫩,酸甜適中,令我這頓生日飯錦上添花! 更送上串串菠蘿贈慶, 這裡抵食又好味,喜滿樓很值呀!
原隻菠蘿咕嚕肉
香宮腐乳蝦
題外話/補充資料: 這裡抵食又好味,喜滿樓很值呀!
2019-02-12
生日