牛大人分店越開越多,好怕要等位嘅我一直未試,最近搭朋友順風車一齊去食,終於明白點解佢會咁喜愛。先講湯底🥘 我地嗌左鴛鴦鍋,一邊係秘方麻辣鍋,辣嘅朋友表示麻辣味足。另一邊係紅燒牛骨湯,湯底熬完好入味,清甜又有牛骨香。下鍋煮肉之前點了小食,特別推介酥脆鹽酥雞、老油條同花膠。我地今次食澳洲極上和牛套餐,主打澳洲和牛A5牛肩瘠同北海道十勝豚。肉質嫩,肉味香濃,不停追加😂 花枝漿、海鮮漿比較少見,入口鮮甜彈牙,有驚喜。鴨血當然好有台式風味,嫩口之餘吸滿湯汁。燕餃、蛋餃都係出奇好食,皮薄又滑。其餘彈牙海蝦、豆味濃嘅滑豆腐,仲有彈牙多汁牛丸,都係好食之選😋飲品方面,最開心係有多款冷泡茶揀,烏龍、洛神花茶、桂花普洱等,仲有Häagen-Dazs雪糕🍦 朋友就試左台灣手工啤《酉鬼啤酒》嘅「撥雲霧見蓬萊仙島Hazy IPA🏖️」香甜易入口,今年仲喺國際啤酒大賽獲獎✨ 的確好飲 🍻

下鍋煮肉之前點了小食,特別推介酥脆鹽酥雞