餐廳: 長洲角酪
資訊:

2020-10-17 57 瀏覽
去長洲玩,一落船已經見到長洲角酪嘅廣告牌,沿途都有指示,唔難搵。一點幾去到都好多人,我諗呢間野任何時候都咁多人。裏面嘅佈置真係好適合影相,任何一個角落都可以打卡。而且鋪頭仲係良心商店,假日嚟真係人山人海,有排等位。同友人點咗一件蛋糕同一杯飲品。草莓角酪卷 - 以乳酪取代一般嘅忌廉,酸酸地,texture更厚身。碟豆花嘅顏色令成件蛋卷好夢幻,味道好少女,好好食。甘露角酪 - 乳酪加芒果、鮮柚及紅西柚,即係楊枝甘露版乳酪,口感順滑,滿滿嘅果肉,令乳酪味道更有層次。酸酸甜甜嘅乳酪真係好開胃,夏天食真心一流。兩個人一齊share一件蛋糕同一杯飲品份量剛剛好,因為兩樣食物都飽肚,食完仲可以喺長洲繼續掃街!相信長洲角酪會成為長洲新地標。

同友人點咗一件蛋糕同一杯飲品。

相信長洲角酪會成為長洲新地標。