豬小姐今日同三位姊妹長洲一日遊 已經差唔多六年無尼啦 上次尼之時 仲係個學生妹 今次尼到就緊係要食下嘆relax下爽皮下啦餐廳細細幾橘子 lunch time時間人唔多 見set lunch幾吸引 岩岩落船嘅我地就入去開餐啦四姊妹order左咖哩炸蝦飯 手切煙三文魚忌廉意粉 炸手指魚配凱撒沙律同埋德國腸配凱撒沙律 有餐飲咖哩炸蝦飯嘅咖哩汁只有辣味完全食唔出有咖哩味 汁亦唔夠多 唔夠撈飯 洋蔥太生食唔到 加埋雜豆 有啲奇怪 只有炸蝦是正常的 炸粉薄薄 算香口嘅如果其餘三款都係咁嘅質素我應該會拍枱走人 好彩咖哩飯只係個意外尼手切煙三文魚忌廉意粉喎 砌成玫瑰形狀嘅煙三文魚都有幾塊 唔算菇寒 充滿煙燻魚香而且唔腥 意粉亦有加入三文魚碎 洋蔥 蘑菇去炒 足料嘅! 意粉軟硬度同cream sauce嘅調味控制做得唔錯凱撒沙律嘅沙律菜夠fresh 其實新鮮嘅菜已經夠哂!車厘茄好清甜 成件事好健康 炸手指魚一共有四條 一人一條剛剛好 熱辣辣鬆脆嘅金黃色 好吸引 嘗試過係屋企自己炸 完全做唔到尼個效果 我諗炸嘅油溫同時間我掌握唔到德國腸 第一個反應係好長囉哈哈 感覺似係加長版嘅脆皮熱狗腸 味道無嘜特別
豬小姐今日同三位姊妹長洲一日遊
嘗試過係屋企自己炸 完全做唔到尼個效果
我諗炸嘅油溫同時間我掌握唔到
德國腸配凱撒沙律
德國腸 第一個反應係好長囉哈哈 感覺似係加長版嘅脆皮熱狗腸
味道無嘜特別 加埋旁邊嘅茄汁同芥辣醬 可唔可以上埋個包夾住食?
尼間餐廳比我嘅驚喜感好大 驚嘅係個咖哩飯而喜嘅係其他
睇得出u can cook係好用心嘅小店 從食材運用同presentation上睇得出唔馬虎求其
食飽飽去沙灘行下再去覓食先
芒果糯米滋 我地尼啦~~~
2016-04-18
餐飲 熱檸水