2019-09-15 50 瀏覽
好耐冇食雞煲所以就揀咗呢間,因為其他分店食過水準都唔錯,感覺上呢間好似係咁多間咪走雞分店入邊做得最好嘅一間。火焰麻辣雞煲小辣,個人認為小辣已經差唔多,因為食下食下之後湯底會越嚟越辣,雞煲嘅汁都幾夠味而且唔會剩係得辣反而會有少少麻同埋會有洋蔥紅八角嘅香味,所以味道層次會更加好而且雞方面,可以食到啖啖肉唔會好多好細嘅雞塊好似每一舊都係雞髀咁樣都幾好食。呢個價錢咁嘅質素都ok。即炸響鈴,個人就認為雖然響鈴係即炸但係都幾淋油,不過分量方面真係冇得彈都有成3件大大件算係唔錯嘅。韭菜餃方面係絕對叫得過,因為皮唔算好厚,最重要嘅係韭菜同埋豬肉唔係分開晒會撈埋一齊,而且都幾足料唔會太細隻所以完全食到韭菜嘅香味唔錯。最後芝士腸嘅份量都唔少,而且入邊嘅芝士真係會湧岀黎,而豆腐亦都唔錯因為呢排天氣熱如果豆腐運送過程處理得唔好會有真變質嘅味道而呢間就冇。最後上菜嘅速度都幾快,而且食完都唔會成身太大陣雞煲味都唔錯。

2019-09-10