2019-10-15 21 瀏覽
長沙灣好推介,唔使返大陸長沙灣都食到好烤魚。 今日經過長沙灣見到間米線舖新開張 ,當然要入去試一試佢 。入到去先發現原來是一間非一般的米線店。 入邊唔單止有米先線仲有烤魚同雞煲。 呢排食得太多肉所以嗌條烤魚試一試佢, 老闆仲同我哋講呢度嘅嘢食 ,用咗好多心機去整 用埋正宗四川香料炮製 。講到咁梗係必試, 我哋嗌咗條海鱸魚用酸菜煮, 魚先煎封再在盤上煮, 上邊有薯仔豆腐酸菜等等。薯仔切條非常入味而且住得夠淋,令我食唔停口, 跟住食主角海鱸魚,魚肉結實非常新鮮。 加上煎封嘅做法加上酸菜,真係好夾。 至於配料我哋嗌咗手工麵, 原來呢度嘅手工麵大有來頭,係每晚 由拉麵大師傅即場打造 ,食落口感非常特別,絕非 一般交貨。絕對要試,另外我哋嗌咗小食麻辣肺片, 肺片夠麻夠辣 想食正宗四川味道絕對要試。另外是飲咗呢度嘅百香果,唔太酸亦唔太甜。味道剛剛好非常解渴。而且充滿咗百香果粒,老闆日同我講呢度嘅嘢飲喺佢哋即場新鮮打造。 喺出面飲唔到。係呢度一定要試。最後我地又飽住走,滿足的一餐。

最後我地又飽住走,滿足的一餐。