餐廳: 大中華飯店
資訊:

2018-09-30 1063 瀏覽
話說星期六打完波幾個波友都未食野,更加上運動完後便會更肚餓,大家諗食乜好,我諗住近近地食壽司,朋友就想食火鍋,我們商量後老公提意去食小菜,大家竟然一齊讚成,原來黎食大中華,朋友們香港島人所以從未食過,而我就多年前食過,但換來一肚氣囉,所以都無再幫陣。今晚終於又黎到,門口又無話有人等位,可以已經晚上九點鐘過左高峰時間,好快亦安排好坐位,而最好笑自己寫菜單的。伙計叫我們行入後行,其實我自知佢地好大,好多單位已成,還多加糖水部份,等客人晚飯過後唔使四圍再揾下場嘆糖水。簡單形容夠鑊氣,夠地道,價錢合理點而且服務已經改善好多了!椒鹽鮮尤金黃香脆外表+煙韌咬口嘅鮮尤豉椒炒聖子惹味非常比炒蜆更多肉更有口感,有嚼頭一口一條,爽口鮮甜,用上豉椒炒更夠出色同味。小炒王韭菜,銀芽,腰果,菜葡,蝦乾,炸銀魚,老公至愛,佢話佐酒一留,每樣材料也可溶合在一齊經炒過後,超級好味惹味,口感有層似有脆的,鹹的,爽的,軟的,大家如果去記得試下。黃鱔煲仔飯朋友仔話見隔離枱有煲仔飯,極興奮話要order, 但係原來煲仔飯得兩款選擇,一係蠟味或者另一款黃鱔,其實黃鱔會係首選,唔係好多地方可以食到,兩來黃鱔係保身架! 上枱前伙計
簡單形容
夠鑊氣,夠地道,價錢合理點
而且服務已經改善好多了!

椒鹽鮮尤
金黃香脆外表+煙韌咬口嘅鮮尤

豉椒炒聖子

小炒王

黃鱔煲仔飯
朋友仔話見隔離枱有煲仔飯,極興奮話要order, 但係原來煲仔飯得兩款選擇,一係蠟味或者另一款黃鱔,其實黃鱔會係首選,唔係好多地方可以食到,兩來黃鱔係保身架! 上枱前伙計已經撈好晒,蔥粒,花生粒同黃鱔絲,開飯啦!講真真係香味撲鼻!

煎蠔餅
好似厚切豬扒咁,香脆金黃內裡藏著好多蠔仔添!

2018-09-29