天氣突然間跌左十幾度,啱晒食辣啦~所以約咗朋友嚟旺角祥仔辣辣食辣辣烤魚,因為呢度烤魚做緊會員限定$328,真係好鬼抵食試左好多間烤魚店,大部份環境都唔太討好又坐得唔舒服;但祥仔辣辣嘅裝修有格調,坐得舒服又唔迫,環境同服務態度仲非常好添!我地叫咗個鮮青椒味烤鉗魚(中辣)因為廚師係大陸師父,所以唔敢叫大辣,烤魚上枱賣相超掂,味濃又好香。好多配料鮮青椒,花椒,紅椒,蒜頭,大蔥,薯粉, 好野味。鉗魚都幾大條,啖啖肉又冇咩骨好好食😋愈食愈辣,真係好刺激。*呢度嘅中辣其實同出面既大辣差不多,偏辣的。攪到我要叫杯火龍果多多沙冰幫我降降溫,沙冰唔太甜幾好飲,仲有粒粒火龍果肉係底,真係真材實料食到咁上下慢慢加埋其他火鍋配料,大腸,祥仔自家製午餐肉,鴨血,竹笙,皇帝蟹柳都好新鮮。原來呢度加湯係用秘製膠原濃湯 , 仲可以揀魚種類添! 我地仲有叫左個口水雞,呢度個味道好特別,係其他地方係食唔到架烤魚份量都幾大,基本上我地係食唔晒架,飽到呢~食完成個人暖晒祥仔辣辣 (雅蘭中心)𝙈𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙠 𝙍𝙞𝙘𝙠𝙮'𝙨 𝙎𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙆𝙞𝙩𝙘𝙝𝙚𝙣旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓201號電話:2885 1910#spicyr

*呢度嘅中辣其實同出面既大辣差不多,偏辣的。

祥仔辣辣 (雅蘭中心)

旺角彌敦道639號雅蘭中心2樓201號
電話:2885 1910

#spicyrestaurant
#酸菜魚 #麻辣 #四川 #川菜 #spicy #spicyfood #spicygang #周末好去處 #cwbfood #cwb #人像 #foodiehk #foodie #foodstagram #foodporn #foodlover #吃貨 #相機食先 #相機先吃 #打卡 #holidayvibes #旺角打卡 #搵食 #mongkokfood #hotpot #spicyhotpot #烤魚