2019-03-22 358 瀏覽
平時好少經過大角咀,今次特意慕名來試下得獎嘅鎮店之寶黑松露pizza。上枱就聞到好香嘅芝士味,pizza焗到金黃鬆脆,入面夾着一層薄薄嘅黑松露醬,份量恰到好處,唔會太濃烈而搶左本身嘅芝士香味,整個配搭都好夾。侍應建議左幾種食法比我地,一係直接原汁原味咁食pizza唔使加料,二係夾住蟹抓菜食,最後就係食之前蘸上旁邊嘅提子果醋。三種食法入面最鍾意都係搭住提子果醋咁食,酸酸甜甜好醒胃,亦都有提味嘅作用,食多幾塊pizza都唔覺漏。BBQ醬豬肋骨肉質算腍唔會鞋口,骨同埋肉都容易分離,加上酸酸甜甜嘅BBQ醬,令人好開胃。香煎老虎蝦配龍蝦汁意大利飯大大隻的虎蝦非常吸睛,但肉質食落比較實同埋無咩蝦嘅鮮味,亦都吸唔到意大利飯嘅龍蝦汁,整體嚟講無咩太大驚喜。

BBQ醬豬肋骨

香煎老虎蝦配龍蝦汁意大利飯