2016-03-14 543 瀏覽
今晚唔想食得太飽, 諗到頭都爆都唔知食乜好, 同妹妹係廟街附近行下行下, 比我地發現左一間coffee shop, 入面又有我鍾意食既 All Day Breakfast, 其實早餐都唔一定要朝早食既, 當輕量級既晚餐都係唔錯既選擇~~ 呢間以小店型式經營既coffee shop, 雖然沒有豪裝, 地方又不是話好大, 但坐得都算舒服, 不會有壓逼感, 其實我幾喜歡那種休閒既感覺, 仿如在家中, 感覺特別自在!!一睇牆上手繪畫既畫功, 可想知店主都是一位藝術家~~牆上另一幅掛畫則是帶出開本店既理念及品味咖啡既知識, 對於對咖啡知識不多既我, 實在太好高深了, 唔係睇得太明!!哈哈~~欣賞完就到櫃枱前落order 啦~~ 落完可先回自己坐位坐低先, 店員會為我們送餐~~杯薄菏朱古力: 大大杯又夠凍, 味道偏向朱古力味, 薄荷味就較為淡左小小~~超級花果茶: 花果果味濃, 又清新, 沒叫錯既選擇~~最期待當然係呢份 All Day Breakfast啦!! 嘩, 論賣相已經冇得輸了, 仲要係超級豐富版, 有煙肉, 燻黑椒牛肉, 司華力腸, 炒蛋, 茄汁豆, 燒烤菇, 黑松露著蓉, 雜菜, 車
一睇牆上手繪畫既畫功, 可想知店主都是一位藝術家~~

薄荷朱古力及超級花果茶
超級花果茶: 花果果味濃, 又清新, 沒叫錯既選擇~~
All Day Breakfast
最期待當然係呢份 All Day Breakfast啦!! 嘩, 論賣相已經冇得輸了, 仲要係超級豐富版, 有煙肉, 燻黑椒牛肉, 司華力腸, 炒蛋, 茄汁豆, 燒烤菇, 黑松露著蓉, 雜菜, 車厘茄, 士多啤梨, 藍苺 同法式多士, 希望我無數漏啦!!我未食過一份 All Day Breakfast 如此足料ga!! 煙肉煎得夠香又夠脆, 蛋又炒得夠嫩滑,香菇鮮甜又多汁, 生果雜菜又夠新鮮, 真的超級喜愛呀~~
瑞士牛肝黑野菌汁雜菌意粉
呢碟瑞士牛肝黑野菌汁雜菌意粉也不錯, 菇香味十足, 意粉軟硬適中, 加埋d醬汁食, 味道清新~~
香脆窩夫配 Movenpick 雪糕
再叫多個香脆窩夫配 Movenpick 雪糕甜品, 窩夫夠鬆脆, 配埋士多啤醬食, 感覺酸微微好醒神呀~~
還有各一個士多啤梨同朱古力味既雪糕球, 又夠凍又夠滑, 仲有新鮮士多啤梨同藍苺伴碟, 店員還畫上可愛既圖案係碟上, 令整體賣相更加靚同特出!

呢餐由輕食變了......始乎我既減肥計劃都要無限期壓後了!!
呢間小店還有一個位置放了幾支結他, 應該係比客人即場彈下或有結他既課程, 但我沒有去考研~~

薄荷朱古力及超級花果茶
瑞士牛肝黑野菌汁雜菌意粉