黎過呢間餐廳無數次,連店員都話認得我。無計,我對呢間既錫紙貝殻粉絲真係情有獨鍾,雖然間鋪遠左小小,係黃埔地鐵站行過黎都差唔多十分鐘,但我都照樣成日捉住啲朋友過黎食🙌🏻呢黎到度咁多次,都係嗌錫紙貝殼粉絲,特別推薦清香辣。唔想食粉絲,仲有沙河粉,河源米粉同湖南米粉任均選擇,每種粉麵都有唔同嘅口感。上枱時會用錫紙包好。入面本身已經有埋沙白,茶樹菇,木耳同生菜,可以按返自己嘅喜好再加餸。我今次就嗌左蟹棒同墨汁墨魚丸。墨汁墨魚丸爽口彈牙,入面仲有粒粒墨魚。湖南米粉似米線,不過較粗身,有口感。我自己就鐘意河源米粉,比較碎身,質感似公仔麵。一碗入面有好多粒沙白,超足料👍🏻而且係一粒沙都無,乾淨程度滿分。食落去充滿鮮味,配埋個湯底一齊食就更正。呢度既小食都係好正,手拍青瓜爽口清新,土豆絲吸收曬啲辣汁,好惹味🙋🏻‍♀️豆漿蘭香籽豆味濃,入面有一粒粒蘭香籽,口感豐富,推薦!

呢黎到度咁多次,都係嗌錫紙貝殼粉絲,特別推薦清香辣。

上枱時會用錫紙包好。

墨汁墨魚丸爽口彈牙,入面仲有粒粒墨魚。

一碗入面有好多粒沙白,超足料👍🏻
而且係一粒沙都無,乾淨程度滿分。
食落去充滿鮮味,配埋個湯底一齊食就更正。

豆漿蘭香籽豆味濃,入面有一粒粒蘭香籽,口感豐富,推薦!