2021-11-18 392 瀏覽
️早前山長水遠入到元朗錦上路,除咗必去紅磚屋同影壁畫打卡外,今次去咗CoHee Studio!好彩早少少去到,坐低一陣已經有人排隊等入坐!環境好chill同relax,環境日系簡潔為主。今次我同朋友好好彩坐到個corner位,可以舒舒服服坐低傾吓偈😚😚佢地出名係咖啡,menu有好多咖啡選擇☕️,今次我同朋友分別揀左Cappucino同Hojicha Latte。☕️Cappuccino $38 👅👅👅👅👅呢度無論叫任何飲品都會配杏仁,但仲跟埋一小杯佢地expresso底,咁樣就可以試埋佢地本身既咖啡味道👍🏻 個人就好鍾意呢杯cappuccino❤️ 唔會酸同好順滑☕️ Hojicha Latte $38朋友話焙茶latte味道唔錯。食物方面種類唔算好多,主要都係吐司(有Bagel同意式拖鞋包揀)、沙律同蛋糕。我地就揀左:🥯Smoked salmon, Avocado & Cream Cheese Bagel $88 👅👅👅👅本身就好鐘意食牛油果,我同朋友不約而同都想揀呢個。牛油果份量滿滿,配埋煙三文魚同忌廉芝士,簡直係perfect match😍🍞Hokkaido Scallop, Salmo

☕️Cappuccino $38 👅👅👅👅👅

☕️ Hojicha Latte $38
朋友話焙茶latte味道唔錯。

🍞Hokkaido Scallop, Salmon Roe, Scrambled Egg & Onion Ciabatta $98 👅👅👅👅
我地次選就揀左北海道帶子三文魚籽洋蔥炒蛋配拖鞋包。拖鞋包唔會好乾好硬,帶子大粒,略煎金黃,配埋炒蛋同爆汁鹹香嘅三文魚籽,比預期中好食!如果帶子份量再多啲啲就更好了。推介👍🏻

🍰Matcha Japanese Mille-Crepe Cake $48
👅👅👅
呢個抹茶千層蛋糕,抹茶味濃,普普通通,可以一試

======================
推介度:❤️❤️❤️❤️
CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
好味指數:👅👅👅👅
======================
  • Smoked salmon
  • Avocado & Cream Cheese Bagel
  • Hokkaido Scallop
  • Salmon Roe
  • Scrambled Egg & Onion Ciabatta