2020-01-10 1359 瀏覽
平時黎銅鑼灣都會喺呢頭落車,只係知道呢條街出邊有幾間小店,冇諗過原來行入少少就有呢一間具人氣嘅炸豬扒店!雖然係平日晚上,不過店內充滿着客人,我入咗冇耐更加有人等位,可想言之人氣有幾咁勁啦!嚟得呢度當然要食佢嘅人氣豬扒,同男朋友一人叫咗一款豬扒飯,另外加咗一個小食冇幾耐嘢食全部送上,先介紹呢個涼拌大豆芽,味道有點帶微酸,除咗大豆芽之外仲有豆卜,大豆芽咬落爽脆,呢個小食都幾開胃,唔錯唔錯!人氣豬扒飯終於嚟啦!大大塊嘅豬扒鋪滿成個碗,賣相相當吸引整個豬扒上面放滿蔥油,蔥油鹹香味唔算太重,用嚟撈飯味道啱啱好,不得不介紹佢呢度嘅豬扒真係超好味,酥脆嘅外皮包着充滿肉汁嘅豬扒,雖然係炸豬扒但食落穿唔覺得好油膩,真係一塊充滿驚喜嘅豬扒!啲男朋友平時比較少食炸豬扒佢都話好好食咖喱汁秘製豬扒飯,人氣豬扒真係無得輸,配上呢個咖喱汁真係一個完美嘅配搭,如果俾我揀蔥油同咖喱汁,我會選擇後者,咖喱汁味道唔算好重香料味,感覺有啲似日式咖喱,但味道更加香,越食越惹味!本身叫咗少飯,竟然不知不覺食晒!因為真係好好味整體嘅嘢食真係幾好味,而且價錢大眾化,同男朋友兩個嚟食兩個買單都唔使$200 ,下次有機一定再過嚟食過,回

人氣豬扒飯終於嚟啦!大大塊嘅豬扒鋪滿成個碗,賣相相當吸引

因為真係好好味

整體嘅嘢食真係幾好味,而且價錢大眾化,同男朋友兩個嚟食兩個買單都唔使$200 ,下次有機一定再過嚟食過,回頭率高!
2020-01-08
  • 蔥油豬扒飯