2021-01-31 213 瀏覽
香港 首間無麩質的日式Pancake店 食落米香濃郁 ,最底層是 Pancake 上面放脆脆概蛋白餅 再加入大量厚忌廉 最 後鋪上好似麵條般幼細的甜薯蓉 足足有4層不同口感,層 次十足 最重要係整個甜品唔會太甜 , 而我最欣 賞個cream 真係好滑 ! 店員安排我同朋友坐bar 怡 我同朋友一齊點甜薯紗織, 坐bar怡可以望住紗織概製作 過程 跟朋友傾傾講講 係一件很開心概事,而且店員態 度非常友善 間唔中傾下pancake 製作情況, 所以 整體亦感覺非常良好 平時食甜品多数叫咖啡 ,但今日一早已飲佐兩杯咖啡 ,所以點個凍焙茶 Iced Hojicha ,用一個小破璃樽 用冰托底 , 用似坐住個 Sake 咐 個presentation 幾靚 , 而且個味道同甜薯好夾 朋友飲焙茶latte 賣相亦唔錯
2021-01-30
  • 甜薯紗織