2018-03-07 4685 瀏覽
其實一路都聽人講過呢一間Mad For Garlic幾好味咁所以一直都好想試!咁所以就搵咗一日放咗工同朋友去試吓啦橫掂都係喺銅鑼灣咋嘛好方便~而且呢一間餐廳係韓式加西式我哋都好鍾意!重點係我哋兩個都超鍾意食蒜😊個餐廳裝潢好靚好啱一班朋友去~首先我哋就叫咗佢哋好signature嘅蒜蓉包塔,其實上菜嘅時候個蒜蓉包會係打直咁樣,然之後侍應會將佢上面所有嘅蒜蓉放入佢個包度跟住壓扁佢分幾份咁樣,我哋都趕唔切影原本個蒜蓉包塔既相~真係有好濃郁蒜味啊!個包真係好脆~成日都好驚有啲餐廳個包會好林....食完蒜蓉包我哋就叫咗個澳洲牛肉炒韓國牛油飯配太陽蛋及番茄沙沙,同埋香辣三重蒜味海鮮意粉!我哋嗰日都比較肚餓所以叫咗兩個主菜XD 我真係好鍾意嗰個牛肉炒韓國牛油飯,比我嘅感覺真係好特別!因為啲飯好似有少少煲仔飯嗰啲飯焦,配埋個太陽蛋同埋牛肉,真係好好味~海鮮意粉方面,佢就係好惹味嘅,而且真係好足料,海鮮全部都好大大粒!食完主菜咁梗係要食埋個甜品先至會滿足啦,你以為甜品唔會關蒜事?咁你就錯啦係甜品都有蒜味㗎XD我哋叫咗個蒜頭香蕉朱古力薄餅配自家製雲呢拿雪糕,本來以為有蒜頭一定好奇怪,點知鹹鹹地又好夾喎,佢

食完主菜咁梗係要食埋個甜品先至會滿足啦,你以為甜品唔會關蒜事?咁你就錯啦係甜品都有蒜味㗎XD我哋叫咗個蒜頭香蕉朱古力薄餅配自家製雲呢拿雪糕,本來以為有蒜頭一定好奇怪,點知鹹鹹地又好夾喎,佢嗰個雲呢拿雪糕好大球配埋一齊好夾~

Mad for Garlic真係幾好味~同埋真係好啱鍾意食蒜嘅人,因為可以由main course到甜品都一有蒜!而且價錢都唔算太貴~
2018-02-28