2016-12-06 2615 瀏覽
見到人人都食atum,我又心郁郁好想同朋友一齊試下!一望個menu已經唔知揀咩好,樣樣都想試,所以最後甜品師幫我地揀左甜品畫😍一路睇住甜品師逐樣逐樣甜品放上畫紙度,即刻覺得成件事好artistic!甜品師仲幫我地開動前影返張相!最中意係見到sobert形成嘅時候不斷冒煙,真係好靚。我地今次揀嘅味道係raspberry同朱古力!Raspberry食落味道清新,酸度較強,如果唔怕酸嘅話會覺得幾fresh。而我就比較喜歡朱古力,濃量較高,唔會過於甜膩,唔苦澀而又食到可可嘅甘香。口感而好特別,比童年回憶粒粒雪糕更硬身,食落有咬口,好特別!上面仲有一絲絲嘅粉紅色龍鬚糖,賣相靚之餘,味道甜甜地,balance返raspberry sobert嘅酸。除左中間嘅雪糕外,旁邊仲有好多唔同嘅甜品同水果!有蜂巢格格、紅豆忌廉、超濃可可脆片、柑桔果凍、抺茶mochi等等。蜂巢一定心得女仔心,甜得黎又脆身,配合埋sobert真係無得頂。柑桔果凍係殺我地一個措手不及,因為真係好酸,尤其係食完好甜嘅蜂巢之後再食呢個。不過味道都算唔錯,果香味濃。總括黎講,全個甜品畫都不錯,係視覺、味覺、嗅覺加觸覺(好凍)嘅享受,間唔
見到人人都食atum,我又心郁郁好想同朋友一齊試下!

甜品師仲幫我地開動前影返張相!

總括黎講,全個甜品畫都不錯,係視覺、味覺、嗅覺加觸覺(好凍)嘅享受,間唔中同朋友慶祝生日,同另一伴慶祝節日嘅話,atum都係唔錯嘅選擇啊😍
  • Bamboo Charcoal