餐廳: 甘味讚岐手打烏冬
資訊:

2016-02-13 860 瀏覽
新年期間當然少不免去睇下戲年初二尖沙咀睇完馬騮精,女朋友仔話皇室堡最近有間甘味轉左位置一段時間(都係皇室堡) ,我就揀了這間食店食我地既晚餐啦到了目的地,門面裝修美觀,進入食店內發現地方比較細,但坐位闊落整齊清潔帶比食客一種舒服感覺,還有少量卡位1.豬軟骨讚岐手打烏冬:豬軟骨勁淋啊食落好有質感,烏冬雖然又滑又大條,但個人覺得烏冬硬左少少,沒有彈牙感覺湯底惹味鮮甜只係豬軟骨已經值得一試2.燒鰻魚二十穀米釜飯:先講鰻魚,我同女朋友仔見到都話好大件$110係值既鰻魚食落好惹味,鰻魚味道出哂來蛋也比較滑,栗米也香甜,個清湯就一般般 最後講講個穀飯,食落好金香二十穀飯比較健康少糖份硬硬地既二十穀飯食落別有一番風味
新年期間當然少不免去睇下戲
) ,我就揀了這間食店食我地既晚餐啦
帶比食客一種舒服感覺,還有少量卡位
豬軟骨讚岐手打烏冬
1.豬軟骨讚岐手打烏冬:豬軟骨勁淋啊
食落好有質感,烏冬雖然又滑又大條
,但個人覺得烏冬硬左少少,沒有彈牙感覺
湯底惹味鮮甜
只係豬軟骨已經值得一試
燒鰻魚二十穀米釜飯
$110係值既
鰻魚食落好惹味,鰻魚味道出哂來
蛋也比較滑,栗米也香甜,個清湯就一般般
最後講講個穀飯,食落好金香
二十穀飯比較健康少糖份
硬硬地既二十穀飯食落別有一番風味