2019-03-17 174 瀏覽
同幾個好耐冇見既朋友仔食餐好 簡返老地方 牛禪 一齊享受返餐高級日本菜🇯🇵近江和牛盛宴 係今次我地哩餐既主打🤤 盛宴包括咗九款近江和牛既部位 有哂指示教我地應該要點知 最佳食法係由淡味食到濃味 今次已經係我地第二次食 所以我地自己燒 實行自己燒肉自己燒🥩各款都有四件 岩哂我地四個人食 又唔洗爭😚 所點既調味料有三款 侍應推薦我地只點鹽就可以 唔洗加太多調味料 會掩蓋咗和牛既原汁原味🤤 佢仲提醒我地 唔好重覆將塊肉兩面燒 怕我地燒得太乾 失去哂d肉汁九款內我最鐘意就係極上牛舌 薄切既牛舌 好香 口感好好同近江A5西冷 有牛味之餘仲係入口即溶🥺 單食牛肉的確有點膩 我地叫咗兩碗白飯一齊happy share 和牛配飯食岩岩好👍🏻忍唔住嗌咗個五品刺身拼盤 有五款唔同既刺身 嫌五款太多就可以單點 我地聽侍應推介就簡咗哩五款🤤 有深海池魚 拖羅 三文魚腩 帶子等 帶子刺身超爽彈新鮮 鮮甜度好高 又係厚切🤩 飲品我點咗杯雪裡玉 其實係用荔枝同火龍果打成既乳酪 唔會太甜 用左兩種水果感覺上好似比較健康😊鵝🦢肝多士係朋友好想嗌既小食 有四件 大大塊鵝肝 香煎鵝肝帶有油香 邊位煎得幾香脆 咬落去入口即溶

鵝🦢肝多士係朋友好想嗌既小食 有四件 大大塊鵝肝 香煎鵝肝帶有油香 邊位煎得幾香脆 咬落去入口即溶 下面既多士配埋一齊食就唔會咁膩

最後嗌咗份炸蝦天婦羅🍤 哩個係雜錦天婦羅 薄薄既炸粉包裹住唔同既食材 炸蝦天婦羅勁香脆 值得一讚既係哩到既天婦羅唔會太油 連蝦尾都炸到好脆 但我最愛既係炸冬菇 冬菇大大隻 咬落好juicy💦