2017-02-23 18966 瀏覽
隊長跟隊目去搵食,見到銅鑼灣都有呢d串燒食,仲要有得任飲任食,好似幾抵食,又有得上網訂檯,於是就放工去試下啦。被安排坐一張大卡位,對面已經坐左一對情侶,雖然張檯好闊,不過大家對住甘燒,又聽到晒對面講野,感覺無乜私隱。一坐低就有個火鍋,可以淥豬肉食,加多$20就可以汽水/涼茶/烏龍茶任飲,於是就加錢要埋任飲啦。果個火鍋都幾多菜,可以填補串燒無乜菜既缺點,至於個串燒爐,佢分開3部分放野食,因為個爐d炭係有唔同分佈,都見到細心之處,因為甘樣放就唔怕燒燶d蔬菜。點左個推介既牛肩肉,2個人點左4塊,「好矜貴」甘只黎2塊薄切牛肩肉,不過味道還好,醃得都入味,不過第二round就差d,有陣羶味。串燒梗係要燒下肉先香,不過呢到既肉就麻麻地,唔夠新鮮,好大陣雪味,雖然唔期望呢種任食會有新鮮野食,不過都有方法去將d雪藏肉處理得好d,果個金菇肥牛卷尤其難食,肥牛已經有羶味,金菇又好大陣泥味,真係想吐番成舊野出黎!海鮮就唔係好多選擇,只點左帶子同生蠔,帶子還好,生蠔就⋯⋯燒極都無乜反應,最後燒到舊肉縮埋晒,同埋隻蠔都幾污糟,食左一啖忍唔住吐左出黎,因為怕食完肚痛蔬菜選擇亦唔多,可能係好多我唔食既蔬菜啦,最愛既

蔬菜選擇亦唔多,可能係好多我唔食既蔬菜啦,最愛既燒菠蘿⋯⋯會唔會慳皮左d?塊菠蘿會唔會薄左d?師傅真係好刀功。
每人$350,其實呢個價錢係第二度散叫都食到,而且食材仲會新鮮d、多選擇,比呢個價錢食d好羶既牛肉似乎唔值囉~