餐廳: 漁獲浜燒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-10-12 298 瀏覽
一直都好鍾意食浜燒, 呢日興起就搵下銅鑼灣邊到有得食啦, 點知比我搵到佢一入到去坐低就送咗2杯清酒做welcome drink, 然後佢個staff都好好咁介紹幾款唔同既清酒比我地, 而家仲做緊買一送一之後就開始叫野食啦, 一開始我地首先叫咗個特上漁獲浜燒盛合(二人前) $698包括 珍寶大蝦, 松葉蟹腳, 鮑魚x2, 蠔x2, 帆立貝x2再另加$100 將嗰2隻帆立貝轉做日本活帆立貝, 因為佢本身嗰個係冰鮮既隻蠔鮮甜又肥, 隻活帆立貝夠大隻又好味, 隻蝦既Size係夠2個人食既份量, 一啲都唔算少其實我地個重點都係想食佢個味噌蟹甲羅燒 (配多士) ($78/1pc)亦都無令到我地失望, 有啲地方蟹膏既份量唔算多, 但係佢燒完係成個蓋都有膏食係等緊佢幫我地燒海鮮既期間, 我地叫咗2隻火炙帶子海膽包($98/1pc) 食住先, 佢係一整粒帶子包住啲海膽, 然後有啲黑魚子係面, 底係一塊紫菜, 一隻起碼要分3啖先食得哂, 一個字 — 正!最後仲叫咗一條伍魚一夜干(馬友)浜燒 ($198/1pc), 好多舖頭如果你想食一夜干都一定要預早訂, 無諗住我地walkin都可以叫到嚟食, 可惜佢一嚟

之後就開始叫野食啦, 一開始我地首先叫咗個
特上漁獲浜燒盛合(二人前) $698
二人前浜燒盛合

味噌蟹甲羅燒

火炙帶子海膽包

最後仲叫咗一條伍魚一夜干(馬友)浜燒 ($198/1pc), 好多舖頭如果你想食一夜干都一定要預早訂, 無諗住我地walkin都可以叫到嚟食, 可惜佢一嚟到就掛住食, 唔記得影相. 佢地會係廚房燒完直接拎出嚟比你食, 整體嚟講唔算乾有啲汁, 啲肉夠淋, 2個人食啱啱好

食完上面嗰啲已經夠飽食唔到其他野啦

整體嚟講都係一間高質既浜燒餐廳