2018-06-20 48 瀏覽
多謝世界盃多謝馬會,俾我估估下都贏到一餐飯食,贏返嚟嘅錢就識得特別豪爽,今晚一於去食餐海鮮盛宴。銅鑼灣剪髮跟住同朋友就上咗嚟漁火。而其實當晚有一件好重要嘅事,就係同阿少爺仔慶祝生日,少爺仔出名腌尖,食要食最好嘅。一眼就睇中左超豪華嘅龍皇珍寶海鮮拼盤 $628。既然我都有份食落肚當然冇所謂啦!因為少爺仔要去唱K,當晚唔食得辣野,所以我哋就放棄咗招牌麻辣湯,改為清淡健康的番茄薯仔粟米湯$98。 我哋喺門口嘅時候已經見到大魚缸,漁火的海鮮應該好新鮮。龍皇珍寶拼盤好快就上枱喇!我最期待的是龍蝦,店長跟我們說這是南非龍蝦,所以肉質特別彈牙,味道鮮甜,而且仲有美味蝦膏,yummy。元貝不是普通的,而是珍寶size,肉厚而鮮甜,一入口已經食得出係優質食材。中蝦有手掌咁長,蝦肉爽脆鮮甜,食落有彈性。龍㚄片放落滾熱辣的火鍋,滾兩下已經食得,入口嫩滑,魚味十足。招牌雲吞皇果然名不虛傳,每一粒都大個乒乓波,成隻鮮蝦係入邊,真材實料貨真價實,一啖都食唔晒。而我打邊爐係一定要食魚皮嘅,鬆脆可口。整體感覺滿意,價錢親民,用料新鮮,值得推介。

中蝦有手掌咁長,蝦肉爽脆鮮甜,食落有彈性。

而我打邊爐係一定要食魚皮嘅,鬆脆可口。

整體感覺滿意,價錢親民,用料新鮮,值得推介。

生日
  • 龍皇珍寶海鮮拼盤