2018-12-30 1262 瀏覽
見食譜話服務差。。。。。。(有點驚)約七點,自己早左半個鐘到,未坐低,位少姐已經俾個難題我。:“你訂左隻烤鴨要烤未?要九個字㗎“我:“家下烤,咪七點三上得。唔洗住,我早左到遮。你預七點半/七點九先上啦“又問:“咁你隻鴨要唔要烤住。“我:(心諗,你係咪真唔明?)“唔洗住,我早左到,唔洗烤住。“(有經驗,服務好的,應該問:咁我稍後/七點先幫你烤?或者:你叫我先烤啦。同一問題先後兩位小姐問我幾次。。。)7:05pm人齊,落order.當然第一樣係隻鴨可以烤了(咁巴閉,令人其待)。小籠包,蔥油餅,臭豆腐,響鈴蜜火腿夾,什麼乾炒貝絲(干瑶柱炒蛋),粟米雞粒,烤鴨二食(炒麵),酒釀丸子,小籠包,蔥油餅都不是心目中水準。蔥油餅皮散的,小籠包唔係每間鋪都好食。臭豆腐,一剎那光輝只係永恒。一陣就冇左香味了,可能真係要去MK街頭一邊聞到臭臭,一邊食至全神響鈴火腿夾,一般啦。中式三文治。粟米雞粒,炒蛋同鴨絲炒麵太咸了,冇乜特別。主菜:烤鴨。😎第一眼已覺色水唔夠😒切功差,請睇相,有點兒食去骨燒鴨冇鴨味。個甜醬味似原樽“乜乜“牌子冇調過。真心句,失望。切完鴨,就問要唔要炒麵或炒鴨松。。。又唔話可以攞去個鴨身走(
見食譜話服務差。。。。。。(有點驚)
約七點,自己早左半個鐘到,未坐低,位少姐已經俾個難題我。:
“你訂左隻烤鴨要烤未?要九個字㗎“
又問:“咁你隻鴨要唔要烤住。“

響鈴火腿夾,一般啦。中式三文治。
粟米雞粒,炒蛋同鴨絲炒麵太咸了,冇乜特別。
主菜:烤鴨。😎
第一眼已覺色水唔夠😒
切功差,請睇相,有點兒食去骨燒鴨冇鴨味。
個甜醬味似原樽“乜乜“牌子冇調過。
真心句,失望。

切完鴨,就問要唔要炒麵或炒鴨松。。。又唔話可以攞去個鴨身走(仲大量皮同肉㗎),咪求其叫個炒麵。

食完九點,都唔係滿座,又唔係有人排隊,點解一到就不停問烤得鴨未???
相信冇回頭了(食到冇心機映相,好彩今個飯局係聚舊,食物唔係主角)

2018-12-27