2017-06-10 50 瀏覽
現在多了很多樓上食肆,因為租金平啲,所以一般都以抵食或者選料新鮮來吸引客人,今日我們就去了銅鑼灣,時代廣場附近耀華街~~~尚鮮火鍋。一行三人,Order 二人套餐,上網見到龍皇湯很吸引,於是要$888這款嘩。。嘩。。嘩。。。果然好睇個色已經知道煮了不少時間,滾起侍應就耐心地替我們把海鮮舀起睇下。。。龍蝦,大蝦,聖子,扇貝。。。啲海鮮多到吖龍蝦和大蝦都有膏,海鮮爽口鮮甜聖子也可稱王,因為Size 真不小啖湯好鮮甜,香濃嘅蝦味簡直可以媲美大酒店嘅濃蝦湯呢飲完海鮮湯就開始滾下喇牛頸脊,脂肪分佈均勻,肉色鮮嫩,入口腍香貴妃蚌拼珊瑚蚌,新鮮爽甜,記得淖一分鐘就好食喇,咪過火就韌咖手打丸新鮮爽口彈牙蟹皇餃其貌不揚,但食落真係。。。裡面都係蟹肉和蟹皇,真材實料,好味到芝士獅子狗卷,吃時要小心哦因為一咬落去,啲芝士濺晒出嚟咖,小心熱到嘴呀娃娃菜嫩滑,索埋啲湯,好腍甜還有葛絲,有點像薯粉,但比薯粉QQ啲,索湯食真的好正原來食到咁上下想加啲嘢,好在未咋,三個人食二人套餐都食到捧住個肚喇如果人多仲可以包房添呀

嘩。。嘩。。嘩。。。果然好

睇下。。。龍蝦,大蝦,聖子,扇貝。。。啲海鮮多到吖
龍蝦和大蝦都有膏,海鮮爽口鮮甜
聖子也可稱王,因為Size 真不小

啖湯好鮮甜,香濃嘅蝦味簡直可以媲美大酒店嘅濃蝦湯呢

飲完海鮮湯就開始滾下喇

牛頸脊,脂肪分佈均勻,肉色鮮嫩,入口腍香

手打丸
新鮮爽口彈牙

蟹皇餃其貌不揚,但食落真係。。。

裡面都係蟹肉和蟹皇,真材實料,好味到

芝士獅子狗卷,吃時要小心哦
因為一咬落去,啲芝士濺晒出嚟咖,小心熱到嘴呀

娃娃菜嫩滑,索埋啲湯,好腍甜

還有葛絲,有點像薯粉,但比薯粉QQ啲,索湯食真的好正

如果人多仲可以包房添呀

2017-06-07