2018-07-28 331 瀏覽
媽咪住港島,所以成日都會去銅鑼灣區打等。無意中搵到呢間「尚港味」,都係跟Openrice搵食搵到。見新開無耐,走黎試下。很欣賞呢間店的心思,就連Openrice Account都講明係糖街入口會易搵啲。所以唔使點搵路就搵到黎。想不到這裡的裝修都高檔得多,位夠闊,坐得好舒服!同店員一傾之下,先知係益新集團既新店,咁就一定有水準啦~~點了個七小碟前菜拼盤,貪佢乜都有,可以一次過試勻晒!當中不乏講得出有名的菜!有滷水蛋、雞絲粉皮等等。見到有買一送一優惠,所以點了個荔枝冰跟龍眼冰,用的是梳打去沖,特別Fresh冰涼及舒服入喉。呢度既Lunch Set當然要食燒味午餐!HK$78就已經經包咗自選燒味、靚湯、仲可以揀飯、豌豆麵、四川豌豆麵,仲有糖水送添!今次揀咗個燒鵝拼叉燒皇,都係呢度皇牌,當然唔可以錯過!我就無揀飯,反而揀咗呢度既自家靚湯底既豌豆麵,就係鐘意佢夠特別,要試一試!呢度燒味水準真係一流!個燒鵝肥瘦適中,肉質十分嫩滑!而個叉燒皇必定要試!蜜味香濃,肉質鬆化而嫩滑非常,入口有種即溶的感覺!而個豌豆麵湯清甜而不會有味精,飲完成碗都唔會渴。個麵質幼細,很特別的麵條。媽咪就點咗安格斯牛蕎麥麵,

同店員一傾之下,先知係益新集團既新店,咁就一定有水準啦~~
點了個七小碟前菜拼盤,貪佢乜都有,可以一次過試勻晒!
當中不乏講得出有名的菜!有滷水蛋、雞絲粉皮等等。

今次揀咗個燒鵝拼叉燒皇,都係呢度皇牌,當然唔可以錯過!

呢度燒味水準真係一流!個燒鵝肥瘦適中,肉質十分嫩滑!
媽咪就點咗安格斯牛蕎麥麵,佢話佢未試過咁既配答喎。看得出安格斯牛份量好足!而且薄片得很,入口嫩滑。
個蕎麥麵夠晒彈牙,媽咪好鐘意食呢~~
而每個午餐都有靚湯,今次係粉葛湯呢~~很好飲,很足料!
甜品方面,有這一個南瓜露,也是出面少有。很喜歡其清甜而很舒服,飲完一碗不夠喉呢~~