2018-08-03 125 瀏覽
心血來潮想食台灣嘢, 於是上網搵下有咩選擇,睇到"古早味", rating 又幾高, 決定試試.由於係樓上舖, 樓下有個姐姐拎住 menu 搵客,咁啱問中我哋, 就帶我哋上去喇, 個姐姐好有禮貌!!2個人 ordered 5樣東西:-醉雞卷-蚵仔煎-古早味牛肉麵-台式滷肉飯-手工綜合芋圓雞肉: 有少少"鞋", 雞皮薄而爽, 如果雪凍少少會比較理想味道: 酒味唔太濃, 但懷疑玫瑰露酒落得多咗少少, 偏苦蚵仔煎: 多蠔仔, 有咬口, 蛋味夠香, not oily醬汁: 較濃, 有少少 dominate 咗個食物*如果醬汁分開上會比理想*牛肉: 望落似"鞋", 但係原來好"林", 味道剛好, 夠入味麵: 正宗台灣麵, "煙un", 厚度恰到好處湯底: 不過不失滷肉: 分量多而且好入味, 夠汁完全唔乾**請看圖**飯: 完全負分!!乾!!硬!!1舊舊!!*請參考上圖*手工綜合芋圓: 味道適中但建議選擇熱食會比較好, 太凍令芋圓變得硬整體有少少 overrated, 未有想食到 overweight 意慾,但服務質素理想, 員工態度正面, 上菜速度快!!
由於係樓上舖, 樓下有個姐姐拎住 menu 搵客,
咁啱問中我哋, 就帶我哋上去喇, 個姐姐好有禮貌!!

2個人 ordered 5樣東西:
-醉雞卷
-蚵仔煎
-古早味牛肉麵
-台式滷肉飯
-手工綜合芋圓
醉雞卷

味道: 酒味唔太濃, 但懷疑玫瑰露酒落得多咗少少, 偏苦
蚵仔煎

蚵仔煎: 多蠔仔, 有咬口, 蛋味夠香, not oily
醬汁: 較濃, 有少少 dominate 咗個食物
*如果醬汁分開上會比理想*
古早味牛肉麵

麵: 正宗台灣麵, "煙un", 厚度恰到好處
湯底: 不過不失
台式滷肉飯

滷肉: 分量多而且好入味, 夠汁完全唔乾

**請看圖**

飯: 完全負分!!乾!!硬!!1舊舊!!
*請參考上圖*
手工綜合芋圓

手工綜合芋圓: 味道適中
但建議選擇熱食會比較好, 太凍令芋圓變得硬

但服務質素理想, 員工態度正面, 上菜速度快!!
2018-08-02
蚵仔煎