2020-08-03 642 瀏覽
今日與同事食farewell dinner,所以我哋就喺銅鑼灣揀咗一間餐廳。餐廳喺世貿隔離, 十分方便亦都容易搵到。餐廳嘅裝修以藍色為主,係屬於一個share area。不過店員同我哋講,獨立梳化嘅設計係之前已經拆咗,所以而家影相就變得冇之前咁靚。但係餐廳嘅空間感好大,冇壓迫嘅感覺,所以好適合同閨蜜傾偈散心。我哋嗌左一個二人套餐,套餐價錢適中,亦都包兩杯酒精飲品,所以我哋都覺得幾抵食。頭盤有我哋嘅最愛,牛油果沙律,份量十分之大,而且每一款蔬菜都好新鮮,係比較高級嘅食材。牛油果唔會過熟,食落口十分之Flash,配上沙律菜簡直係Perfect match。佢係用咗意大利嘅黑醋做沙律汁,啱晒小編同閨蜜呢啲唔鍾意食沙律醬怕肥嘅人。主菜方面,我哋揀咗海鮮龍蝦汁意大利飯,十分之有驚喜,絕對會再次嚟食。龍蝦汁味道濃郁,意大利飯亦都好掛汁,鍾意食龍蝦嘅朋友一定要試。海鮮配料方面,亦都同意大利飯好夾,青口清甜,而且都幾大隻,整體來講賣相十分之靚,適合打卡。白酒方面,味道唔會好濃郁,適合女士飲用。套餐亦都有包括餐湯同甜品,所以我哋都覺得值得推介俾大家。不過當晚小編同朋友大概八點先到餐廳,但係餐廳關門時間比
餐廳喺世貿隔離, 十分方便亦都容易搵到。
餐廳嘅裝修以藍色為主,係屬於一個share area。

白酒方面,味道唔會好濃郁,適合女士飲用。
套餐亦都有包括餐湯同甜品,所以我哋都覺得值得推介俾大家。

不過當晚小編同朋友大概八點先到餐廳,但係餐廳關門時間比較早,以方便大家可能就要注意一下同埋預早少少去食啦。
2020-06-30