2017-03-30 308 瀏覽
近日同一班朋友聚餐,我們便搵一間京菜家常便飯一齊吃。裝修日系,門面好靚。入到去裝飾擺設令你好舒服,想再坐一會。因為我們得四人,唯有叫二個佳餚宴。佢幫你切好一條條蟹腳,說實話真的好方便,用食蟹棒棒輕輕力可成條出來。甜甜酸酸話梅酒令蟹腳更添芬香。可惜分量大少,已經是四人份量😧。嘩一聲就無左......瘦肉雞湯,普通。出邊個賽螃蟹係蛋白加醋,這個好足料,除了有瑤柱仲有🦐肉,有口感。正紅燒獅子球,這個做得不錯,獅子球肥瘦適中,食出來好似煎香午餐肉。宮保蝦球,佢太厚粉,令到蝦食出來鞋口。蟲草花翡翠苗又炒得不錯,不會太多油。愛靚嘅女士一定like.全場水餃係最差一碟餸,太厚皮,餡料全部都係菜好少肉。最後都有食剩。跟餐有杏仁豆腐,涼涼地有d 杏仁味可接受。有朋友浩愛拔絲菜餙,最後我們選擇拔絲蘋果,蘋果本身偏酸再掛上糖漿好美味,如果蘋果稍微切細條d會更好呀。食完真的好full
近日同一班朋友聚餐,我們便搵一間京菜家常便飯一齊吃。
裝修日系,門面好靚。
入到去裝飾擺設令你好舒服,想再坐一會。
因為我們得四人,唯有叫二個佳餚宴。
瘦肉雞湯,普通。
宮保蝦球,佢太厚粉,令到蝦食出來鞋口。
跟餐有杏仁豆腐,涼涼地有d 杏仁味可接受。

食完真的好full