三川居酒屋 (已結業)

Sansen Japanese Bar and Restaurant
2018-07-25 49 瀏覽
放工後又過左去近近地既銅鑼灣覓食,見到店員係街頭派傳單,落力推介呢間新開既日本菜餐廳,都真係唔好意思拒絕😅六點半呢個早既晚飯時段,原來已經滿座咁濟,連私隱度高啲既貴賓房都有客人陸續入去🤓👁‍🗨 市場四色丼(7/10)💲148黎得日本居酒屋,梗係要試下佢既丼飯🍣全部刺身都幾厚切,特別鍾意佢既帶子同三文魚,前者食落都幾鮮甜,後者係脂肪層較明顯既三文魚腩位置,有豐富既魚油,劍魚同甜蝦就不過不失😉而飯既醋味足夠,份量多到連我咁大食既都清唔曬😳👁‍🗨 京都玉子鰻魚飯(7/10)💲138呢個鰻魚飯既賣相有別於平時食開既,佢整到成個蛋包鰻魚飯咁,正正方方🤤打開塊蛋皮,就見倒面頭鋪左一塊頗大既鰻魚,沾滿香濃既鰻魚汁🤡而且塊鰻魚近乎冇骨,岩哂最怕食多骨鰻魚既我😎🔛 整體評分(7/10)

👁‍🗨 市場四色丼(7/10)💲148

👁‍🗨 京都玉子鰻魚飯(7/10)💲138

🔛 整體評分(7/10)