2021-04-24 1437 瀏覽
銅鑼灣糖街新開咗間鬼怪主題嘅餐廳,今日收工約朋友去食午餐先,地點方便,到達樂聲大厦門口,已經感覺到有詭異氣氛,大堂擺放咗好多鬼怪擺設,打卡影相最啱👍,餐廳隔離係鬼怪電影體驗館,可以去咗體驗館,再到餐廳食野😄餐廳裝修又靚又有特色,歐陸古堡風格,地方寬濶,打卡位都唔少😉我同朋友要咗兩份Set Lunch share食,有餐湯或沙律,主菜同飲品😄Minestrone Soup🥣,Spicy&Sour Salad🥗餐湯蘑菇湯,沙律賣相已經🈵️分,鮮雜果有無花果、紅,藍莓、火龍果,柚子同橙,色彩繽紛,配特製酸辣醋,開胃好食🤩吞拿魚醬宇治抹茶卡邦尼烏冬🍝第一次食宇治抹茶做嘅烏冬,綠色烏冬夾雜抹茶同芝士味,味道幾特別,吞拿魚醬多D就更好😅迷你帶子麻辣意大利麵拌魷魚薄片🍝意大利麵煙靱,少少麻辣,調味唔重,魷魚薄片都幾多😋野莓奶昔🍹用新鮮雜莓打成嘅奶昔,酸酸甜甜,夠smooth😋食物賣相靚外,餐具配搭加分都唔少👍,連眼睛都大飽眼福🤩
吞拿魚醬宇治抹茶卡邦尼烏冬🍝
迷你帶子麻辣意大利麵拌魷魚薄片🍝
意大利麵煙靱,少少麻辣,調味唔重,魷魚薄片都幾多😋
野莓奶昔🍹
用新鮮雜莓打成嘅奶昔,酸酸甜甜,夠smooth😋
食物賣相靚外,餐具配搭加分都唔少👍,連眼睛都大飽眼福🤩
2021-04-21