2022-06-24 305 瀏覽
朋友就黎出國讀書 所以就約左餐farewell 飯🥲佢大力推薦呢間cafe 無論係朝早cafe ☕️定係夜晚bar🍸 都一樣咁出色既然係咁就必定要食晒各種菜式.🌟 Al Forno Buffalo Wings ($88)有6隻水牛城口味嘅辣雞翼少少脆嘅外層加上微辣嘅醬汁🌶味道除左冇咁辣之外同我喺美國食嘅都好相似仲有配上西芹條 帶來絲絲清新🤗.🌟Homemade Mini Crab Cale with Garlic Aioli ($98){自家製迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬}呢個蟹餅真係驚為天人🤯🤩蟹肉好多 一絲絲嘅蟹肉口感實在作為蟹肉愛好者每啖都覺得好幸福🥰.🌟Crab Brunch ($148){自家製蟹餅配太陽蛋牛窩夫}中間嘅餡料同小食蟹餅差唔多 但係加埋香脆嘅Croffle🧇同埋太陽蛋🍳又變得不一樣😍食落就好似鹹味窩夫 味道一流而且仲有沙律伴碟夠晒健康🥗.🌟Lava Peanut Butter $88{鹹牛肉炒蛋配流心花生醬牛窩夫}見到好多人點呢個就覺得係必食之選咸牛肉蛋🥚再加上花生醬 🥜雖然佢地都係三文治常見口味 但係冇諗過放埋一齊都咁夾 味道創新又精緻😋.🌟Squid Ink Spag
朋友就黎出國讀書 所以就約左餐farewell 飯🥲

{自家製迷你蟹餅配蒜香蛋黃醬}

呢個蟹餅真係驚為天人🤯🤩
蟹肉好多 一絲絲嘅蟹肉口感實在
作為蟹肉愛好者每啖都覺得好幸福🥰
🌟Crab Brunch ($148)
{自家製蟹餅配太陽蛋牛窩夫}

{鹹牛肉炒蛋配流心花生醬牛窩夫}
Lava Peanut Butter

見到好多人點呢個就覺得係必食之選
咸牛肉蛋🥚再加上花生醬 🥜
🌟Squid Ink Spaghetti with Scallop and Salmon Roe $168
{墨魚汁意粉配帶子 蟹肉 蟹籽}

每條意粉都充滿墨汁🦑
而且真係食到墨汁味 並唔係得隻色
加上鮮嫩帶子同蟹肉🦀 啱晒海鮮愛好者
粒粒蟹籽亦為意粉加添口感

🌟Hendricks Chocolate $68
有幾款cocktail Happy hour 會平D😏
呢個就係其中一款
原來呢款朱古力cocktail 只係熱飲!
香濃嘅朱古力🍫加上Hendricks 味道好夾
而且仲飲到好香玫瑰味🌹
好想冬天再黎品嚐~
🌟Fruit Tea - Passion Fruit $58
{熱情果伯爵水果茶}
好清新嘅水果茶 唔會太甜👍
🌟Al Forno Tiramisu $68
Al Forno Tiramisu

呢款蛋糕絕對係餐廳嘅名物🥹
見到店員一個晚上整左好多份 味道的確出色😙
底層嘅手指餅配埋上面嘅忌廉超好味
再加上賣相好吸睛 又係另一個必食之選😝

因係店鋪唔係好大 所以一定要訂位!
如果唔係就好似呢晚咁 眼見好幾個人想食到冇晒位🥲
店員亦都好有禮 值得咁多人捧場💛