2023-03-06 292 瀏覽
前排係ig 成日見到呢間嘅蕃茄麪,濃郁嘅蕃茄湯底都幾吸引到我,bookmark咗呢間店一段時間,早排經過見到冇人排隊就入去試下啦~特級安格斯牛肩胛 HK70呢個牛肩胛牛味好濃,牛肩胛嘅份量唔係好多,要就住就住咁食,唔捨得咁快食曬;湯底係好濃嘅蕃茄湯,配堆刀削麪一齊食,味道唔錯~煙燻芝士雞柳 HK$72呢個一上枱就有堆黑人問號係頭上,本身以為雞柳入面有塊流心芝士好吸引,但點知雞柳同芝士係分開嘅;雞柳嘅份量比起牛肩胛多,份量正常;呢個我地揀咗蕃茄湯底配上海麪,平時偏好食開粗麪嘅我都覺得幼麪幾好食~整體感覺呢個蕃茄湯一直bookmark 住都對佢有啲期望,味道係唔錯,但未至於好似其他人講到咁好食~同埋以一碗麫嘅價錢黎講都算偏貴~

特級安格斯牛肩胛 HK70

煙燻芝士雞柳 HK$72